Kas teadsid, et wok pann on palju enamat kui lihtsalt praepann? See on Vapiano köögi kõige andekam liige (peale Vapianistide). Wok pann võimaldab lihal jääda õrnaks, köögiviljadel krõmpsuvaks ja värskeks ning ühendab kogu roa täiuslikuks tervikuks.
Saladus on Wok panni ülesehituses. Põhi läheb kuumaks, aga kõrgemad küljed jäävad samal ajal jahedamaks ning see on ideaalne kooslus õrnaks küpsetamiseks ja toorainete õige maitse esile toomiseks.
Meie nipid wok panniga ideaalseks küpsetamiseks:
• Kõik koostisosad peaksid olema ligikaudu ühesuurused, et need küpseksid ühtlaselt ja kiiresti;
• Kasuta kuumakindlat õli, näiteks soja-, maapähkli-, maisi- või kookospähkliõli (Toiduõlid on erineva kuumataluvusega. Kuumust paremini taluvad õlid ja rasvad ei kahjustu praadimisel ja küpsetamisel nii kergesti.);
• Kuumuta esmalt wok pann, seejärel lisa õli ja keeruta õrnalt, et katta kogu panni pind;
• Lisa liha või kala (vajadusel valmista toorained ette, et nad ei oleks väga külmad), seejärel lisa kõvad köögiviljad (N: porgand) enne, kui lisad pehmemad koostisosad (N: seened). Jäta muud maitseained nagu sojakaste, sool ja pipar viimaseks;
• Wokid ei sobi suurte toidukoguste jaoks – parem on valmistada kaks väikest portsjonit ühe suure portsjoni asemel.
Meie kokad kasutavad Vapianos pastade valmistamisel kvaliteetseid wok panne, mis on kindlasti meie maitsvate roogade alustala. Aga, et roog saaks täiuslik, on loomulikult vaja andekaid kokkasid, kes oskavad wok panne käsitleda nii, et kõik maitsed looksid täiusliku lõpptulemuse.