Aasta algus toob Vapiano restoranidesse mitmeid eriroogi, mis pakuvad igale Itaalia köögi fännile rohkelt maitseelamusi. Kui tunned, et tead juba pastadest, risottodest ja teistest Itaalia hõrgutistest kõike, siis pane end valmis maitseüllatusteks.
Itaallased armastavad toitu ning seda põhjusega – Itaalia köök on jumalik! Eriti hästi oskavad nad kasutada toitudes mereandide võlu. Uued eriroad ootavad avastama ning panevad ka karge eestlase toidust naudingut tundma.
Kui soovid kergemat einet või alustada sööki mõnusa eelroaga, on alati heaks valikuks mõni supp või salat. Uuest menüüst leiad Zuppa di Lentin, talviselt soojendav punase läätse supp sibula, küüslaugu ja porgandiga. Vürtsi lisavad tšilliõli, hakitud koriander ja tšilliviilud. Kui armastad salateid, siis on sinule mõeldes loodud Insalata Vöner – praetud seened ja vegan kebabi viilud värske rohelise salati, rukola, beebispinati, punase sibula, kirsstomatite ja meie balsamiäädika kastmega.
Armastad erilisi maitseid, siis soovitame Insalata di Polpo, mis on soe mereanni salat röstitud kaheksajala ja praetud kartuliga koos paprika, kapparite ja hakitud murulauguga kerges sidrunikastmes äratab maitsemeeled hetkega. Tõelised mereanni nautlejad saavad salatile juurde tellida ekstra hiidkrevette.
Itaalia köögi puhul ei saa muidugi üle ega ümber võrratust pastast. Kui arvasid, et lõunamaine pastanautlemine piirdub vaid Carbonara ja Bolognesega, siis eksid. Selle aasta uued eripastad on valmis sind jalust rabama! Kes ihaleb juba suvist värskust ja erksust, saab valida Pasta Scampi Piccante – pasta krevettide, valge sibula ja suvikõrvitsaga kergelt vürtsikas koorekastmes koos rohelise pipra, päikesekuivatatud tomatite ja värskete kirsstomatitega. Või kuidas kõlaks maailmakuulus liha ja meranni kooslus ehk surf and turf? Pasta veisefilee, hiidkrevettide, porgandi, suvikõrvitsa, kirsstomatite ja rohelise sibulaga kreemises vähikastmes ehk Pasta Reef´n´Beef tutvustab maailmakuulsaid maitsekombinatsioone. Selline kombo sobib suurepäraselt näiteks linguinidega.
Kui soov on surf and turfi proovida, kuid pasta pole see, mis parasjagu isutaks, saab valida Risotto Reef´n´Beefi. Risoto veisefilee, hiidkrevettide, porgandi, suvikõrvitsa, kirsstomatite ja rohelise sibulaga kreemises vähikastmes on hea alternatiiv pastale, pakkudes samasugust maitseelamust.
Kuid ühest õigest Itaalia restoranist ei saa ometi puududa pitsa! Pizza Reef`n Beef on Vapiano pitsaversioon kuulsast salatist – kaks väikest pitsat erinevate maitsetega. Pesto kastmega pitsa veisefilee, seente ja kõva juustuga, kaunistuseks rosmariin. Vapiano kastmega pitsa krevettide, kirsstomatite ja rukolaga, kaunistuseks sidruniviil. Pitsad serveerime koos küüslaugu-aioli kastmega, millesse on mõnus pitsasid dippida.
Igat toidukord võiks troonida üks mõnus magustoit ja sellelgi korral oleme lisanud menüüsse temaatilise magustoidu, CRÈME BRÛLÉE ALLA MEDITERRANEA, kerge rosmariini nüansiga crème brûllée karamelliseeritud suhkru ja marineeitud apelsiniviiludega.
Maitsvaks söögiks pole vaja erilisi põhjuseid. Sea sammud lähimasse Vapiano restorani ning lase värskel toorainel, professionaalsetel kokkadel ja erilistel maitsekombinatsioonidel end üllatada. Kui Sul ei õnnestu tulla restorani, telli toit kaasa!