ALATI VÄRSKE, ALATI HUVITAV!

VAPIANO BLOGI

VEGANTOITUDE TEST VAPIANOS

Blogija Liisa-Indra Pajuste külastas ühel ilusal aprillikuu päeval Vapiano Solarise restorani ja võib nüüd kindlalt väita, et ta sai üllatuse osaliseks. Millega me Vapianos teda üllatada suutsime, saad teada edasi lugedes.

Vapiano on Liisa-Indrale ja tema lastele alati meeldinud, sest kellele ei meeldiks värske toit, mille valmimist saad oma silmaga jälgida. Lisaks paluda kokal teha toit täpselt selliste maitseeelistuse järgi nagu täna tunne on. Võrreldes varasemate aastatega on Vapiano vegan menüü täienenud üpris jõudsalt ja täiustamine jätkub ka tulevikus. Aga vaatame, mida arvasid maailma parimad kriitikud, lapsed, toitudest tegelikult ja mis osutus Liisa-Indra enda lemmikuteks.

Vegan elustiili blogija Liisa-Indra Pajuste.

Vapiano trump on parimad värsked pastad ja lapsed juba teavad, mis on hea. Elli (10) ja Joonas (12) valisid mõlemad pastad. Ainukese erinevusega, kui varem pidi Liisa-Indra taskust jüüstu peale raputama, siis nüüd enam nii tegema ei pea, sest Vapianos saab nii vegan jüüstu, tofut kui vönerit – palju erinevaid põnevaid ja sobivaid lisandeid.

Mis asi on aga jüüst? Ei, me ei teinud kirjaviga. Tegemist on vegan pitsakattega, mida me Vapianos hellitavalt jüüstuks kutsume.

Vegan pasta Crema di Avocado

Joonas valis avokaado pasta Crema di Avocado – pasta paprika, kirsstomatite ja sibulaga kreemjas avokaadokastmes ruccolaga. Lisandiks läks juurde vegan vöner. Oma blogis kirjutab Liisa-Indra, et kõik sõi ära ja kiitis veel takka ka!

Elli valikut kirjeldab Liisa-Indra selliselt: “Elli on suur tomatite fänn, tema võttis pasta Pomodoro omatehtud tomatikastmega, lisaks sai ta juurde tofukuubikud ja peale vegan jüüstu ning basiilikut. Tomatitega ei saa Elli puhul mööda panna ja see sama pasta on tal Vapianos lemmik juba aastaid. Joonas poetas talle lisaks mõned oma ruccolad, sest erinevalt õest pole ta suur rohelise fänn.”

Tõeliselt hõrgult kirjeldab Liisa-Indra Bruchettade valikut:” Oh jeerum, kui sa pole Vapiano hummust proovinud, siis sa oled millestki heast ilma jäänud. Kreemine, õrna kikerherne alatooniga, kergelt oliivine, selline hõrk, õhuline ja maitsekas. Kaunistuseks peale pandud granaatõunaseemned, paprikapulber ja hakitud petersell teevad selle täiesti taevalikuks. Megahea!”

Vapiano isetehtud hummus röstitud ciabatta-leivaga. 

Liisa-Indra põhinaudinguks osutusid mõnusalt värsked kokteilid ja pitsa:”Ma nimelt fännan õhukese põhjaga kergelt krõbedaid pitsasid, nii et Vapiano pitsa on mulle täpselt paras valik. Tore, et nüüd on neil ka vegan jüüstu ja avokaadoga oskavad need kokad ikka imesid teha!”

Kokteiliks sai valitud kerge särtsuga helekollane kaunitar nagu Liisa-Indra ise nimetas, mis oli valmistatud Limoncello, Prosecco koos San Pellegrino mullivee, laimi ja sidruniga – vahest võib! Lastele sai valitud värskendav Vapiano limonaad.

No nii ja jõudsimegi magustoiduni – lapsed fännasid sidrunisorbetti! Jah, Vapiano vegan magustoitude valik täna veel liiga suur ei ole, aga lubame, et varsti on valik juba oluliselt parem.

Vapiano sidruni sorbett

Kokkuvõtvalt ütleb Liisa-Indra, et ta üllatus Vapiano vegan valikute üle, mis oli võrreldes aastate taguse ajaga muutunud oluliselt suuremaks. Lubasime Liisa-Indrat juba peatselt taas üllatada ja külla kutsuda. 

Sel suvel on meil heameel üllatada kõiki vegan sõpru, sest tegime paljud populaarsed road, mis on alati olnud veganitele ja taimetoitlastele kättesaamatud, veganiks. Tule proovi järele!

Aitäh kogemuse jagamise eest Liisa-Indrale ja tema ägedatele lastele ning peatselt juba uute vegan elamusteni. Liisa-Indra originaal blogipostituste leiad siit.