Kui erialalt juristi paberitega diplomeeritud Tiina 25 aastat tagasi toitlustusvaldkonda sattus, ei osanud ta isegi aimata, kuivõrd see valdkond teda paelub ja millise pöörde võib elu ühe hetkega võtta. Saame Tiinaga tuttavaks ja uurime lähemalt, milline on tema vastutusvaldkond Vapianos.
Räägi palun endast ja oma tegemistest – tutvusta, kes oled?
Erialalt olen diplomeeritud jurist, aga saatuse tahtel sattusin kooli kõrvalt tööle toitlustusvaldkonda, kus olen tänaseks töötanud juba 25 aastat. Alustasin Hesburgeris tavalise letitöötajana. Olen alati oma töösse suhtunud kirega ja võtan igat ette seatud ülesannet kui väljakutset, mis annab võimaluse end tõestada ja õppida. Järgmise sammuna olin vahetusevanem ja sealt edasi juba juhataja ning lõpuks piirkonnajuht. Sel hetkel tundsin, et mul on kogemuste pagas, mida edasi anda ja 9 aastat tagasi liitusin Vapiano kollektiiviga, kus tänaseks töötan nii Baltikumi kui Soome operatiivjuhina.
Kahtlemata vajad arenguks enda ümber inimesi. Minu suurim mentor ja juht oli tolleaegne Vapiano üks neljast omanikust, Gert Kerde, kellelt ma õppisin väga palju nende koos töötatud aastate jooksul.
Millised on Sinu tööülesanded Vapianos?
Minu ülesandeks Vapianos on tagada kõikide restoranide toimimine läbi igapäevase planeerimise, otsustamise ja meeskonnajuhtimise. Tuues paralleeli toidumaailmast, siis piltlikult olen mina see kokk, kes erinevad koostisosad õiges vahekorras kokku segab, vajadusel vürtsitab ja päeva lõpuks valminud roa kvaliteedi eest ka vastutab.
Nagu igas teises töös, nii on ka restoranis väga palju selliseid tegevusi, mis otseselt silma ei paista. On täiesti iseenesest mõistetav, et süüa valmistavad väljaõppinud kokad ja külalisi aitavad teenindajad, kes oskavad märgata, kui külaline vajab abi.
Lisaks töötajatele on ka värsked toorained, millest parimat pastat valmistada. On ka wok-pannid, millega roogasid teha ja mõnus hubane atmosfäär, kus sööki nautida. Kõik see, aga nõuab samuti tiimitööd ja planeerimist.
Minu ülesanne ongi panna kõik need asjad omavahel kokku kõlama, et restoran toimiks ja selleks vajalik kõik olemas oleks. Mõnikord tähendab see õigete meeskonnakaaslaste leidmist ja keeruliste otsuste langetamist. Sageli ka kalkuleerimist ja nõustamist. Kõik päevad on erinevad ja koosnevad väljakutsetest, millele põnevusega vastu astun.
Milline näeb välja Sinu tööpäev?
Tavaline tööpäev algab eelmise müügipäeva tulemuste tutvumisega, kiire andmete analüüsiga ja vajadusel otsuste muutmisega. Pean väga tähtsaks võimet ajas kiirelt reageerida, eriti praeguses pidevalt muutuvas majanduskliimas.
Oluliseks tööpäeva osaks on käia ka restoranides kohapeal ja olla osa tiimist. See annab hea ülevaate hetkeolukorrast eesliinil. Soovin pakkuda oma meeskonnale parimat töökeskkonda ja kollektiivi, väiksemgi probleem peab leidma kiirelt positiivse lahenduse.
Osa päevast võtavad ka koosolekud erinevate osakondadega, lahendamaks nii operatiivseid kui ka ettevõtte arenguga seotud küsimusi, koordineerides eri osakondade tegevused taaskord ühtseks tervikuks.
Millest kõige enam rõõmu tunned töötades Vapianos?
Kui ma alustasin Vapianos operatiivjuhina, olin üksi. Tänaseks on minu tiimis 6 liiget, lisaks 9 üksuse juhti, kes kõik on oma ala professionaalid ja kellega on ülim õnn koos töötada. Tiimitunnetus on Vapianos väga tugev. Eriti annab see tunda uute restoranide avamisel või müügikampaaniate ajal. Kui vaja, siis pole oluline, mis ametikohal keegi kontori poole peal töötab, vaid ollakse restoranis kohapeal ja antakse oma panus restorani töö sujumisele. On siis selleks restoranide laudade koristus või tellimuste vastuvõtmine ja komplekteerimine. Pingutatakse ühtse eesmärgi nimel, et külalistel oleks meie juures hea ja nad saaksid nautida parimaid Vapiano roogi.
Olgugi, et restorani juhatajate vahel on teatav võistlusmoment, kui võrreldakse omavahel numbrilisi tulemusi, on mul ütlemata hea meel, et olen suutnud kõigi nende aastate jooksul tekitada restoranide juhtkonna vahel ühtse tiimitunnetuse. Vajadusel aidatakse üksteist. On siis selleks töötajate lähetamine teise restorani appi või olles mentoriks uute restoranide juhtkonna liikmetele.
Mis on Sinu edu saladus?
Mul on olnud õnn töötada koos väga huvitavate inimestega. Ma ei ole kunagi ennast pidanud paremaks restorani töötajast vaid osaks sellest tiimist, kellega koos olen.
Minu jaoks ei ole oluline positsioon, vaid emotsioon ja tahe. Selleks, et panna meeskond tööle, on vaja palju positiivset energiat, mida endas kanda ja teistele edasi anda. Olen tööl alati positiivne ja kui olukord on raske, siis keskendun lahenduse leidmisele, mitte muretsemisele. Sellised olukorrad käivitavad mind ja süstin enda energiat ka teistesse.
Milline on Sinu elu moto?
Pole olemas võimatuid ülesandeid, vaid väljakutsed, mida on põnev lahendada. Oluline on olla optimistlik ning pidada lugu heast huumorist, mis teeb ka kõige raskema hetke helgemaks.’
On Sul olnud mõni eriti meeldejääv olukord, sündmus või seiklus Vapianos?
Meeldejäävamad olukorrad on tekkinud seoses uute restoranide avamisega, kus kogu tiim töötab hommikust hilisõhtuni selle nimel, et restoran saaks avatud õigel ajal ja parimal viisil.